BIO

FI

Minna Karhunen (s. 1997) on jyväskyläläinen valokuvaaja. Karhunen elää ruman estetiikan, valokuvaamisen, esittävän taiteen ja Lidlin paistopisteen korvapuustien kautta.
Hän on valmistunut Jyväskylän Gradialta kuva-artesaaniksi vuonna 2019 sekä valokuvaajaksi vuonna 2021.

Karhusen taiteellisessa työskentelyssä keskeisiä teemoja ovat asioiden todenmukaisuus, henkilökohtaisuus ja muistot. Hänen yksityis- ja ryhmänäyttelyitään on ollut nähtävillä muun muassa Keski-Suomen museolla, Tanssisali Lutakossa ja Galleria Ratamolla.
Hänen taiteellista työskentelyään on tukenut työskentely- ja kohdeapurahoilla Taiteen edistämiskeskus ja Kansan Sivistysrahasto.
Keski-Suomen valokuvauskentällä hän vaikuttaa luottamustoimensa kautta Luovan valokuvauksen keskuksen hallituksen jäsenenä.
Lisäksi hän ohjaa keikkakuvaamiseen ja Lutakon markkinointiin liittyvää työpajatoimintaa nuorille Tanssisali Lutakossa.

EN

Minna Karhunen (b. 1997) is a photographer based in Jyväskylä, Finland. She lives for ugly aesthetics, performing arts and finnish cinnamon buns.
She has two educations for photography, vocational and basic examinations from Gradia Jyväskylä.

Her artwork is based on reality, personal remarks and memories. Her solo and group exhibitions has been seen from small galleries to museums. Karhunen has got a few grants, from which the working grant from The Arts Promotion Centre Finland (Taike) is the recent one.
She's a board member of The Centre for Creative Photography in Jyväskylä.
Along with she mentors young photographers about live music photography in live music venue Tanssisali Lutakko.
Back to Top